Díjátadóval zárult a Kvártélyház nyári évada

Hagyományos ceremóniára került sor az évad végéhez közeledve a zalaegerszegi Kvártélyházban, az idén az ÁJLÁVJÚ darab utolsó előadását követően. A több éve alapított Szidónia-díj mellett második alkalommal kaptak elismerést a juniorok, újabb nevekkel bővült az örökös tagság, valamint elismerték az emlékezetesebb alakításokat is.

Az ÁJLÁVJÚ musical utolsó előadásaiban személycsere történt, ugyanis Szentgyörgyi Dániel színművész betegsége miatt a rendező, Tompagábor Kornél ugrott be helyett. Így az augusztus 12-ig futó darabban nem maradt el előadás. 

A musical végén a Szidónia-díjat alapító Szalai-házaspár közreműködésével történt az elismerések átadása. Elsőként a Junior díjasokat szólította Tombagábor Kornél, azaz Simon Bencét és Nagy Mártont. Majd a pezsgő alakításért két színésznő, Támadi Anita és Dura Veronika kaptak Pezsgő-díjat. Az örökös tagok közé fogadták az idén Jámborné Némethy Mária öltöztetőt, illetve a Szalai-házaspárt, akik nemcsak díjat alapítottak, de lelkes színházbarátként minden darabot meg is tekintenek. A Meseautó című vígjátékban Halmos Aladárt alakító D. Varga Ádám színművész „Arany telefon” díjban részesült, utalva az előadás egyik emlékezetes jelenetére. Végül az idei Szidónai-díjak is gazdára találtak. Távollétében jobbulást kívánva Szentgyörgyi Dániel színművész, illetve Szőke Julianna jelmeztervező kapták a nevezett elismerést. 

A Kvártélyház idei utolsó programjaként a Zalai Táncegyüttes lép színpadra augusztus 21-én és ezzel zárul a 17 évad.